Energie en duurzaamheid

Energie en duurzaamheid

Propaantank huren

Peggy Ramos

Propaantank huren  

Verwarming van diverse gebouwen is mogelijk op meerdere manieren. Vaak zijn panden aangesloten op het aardgas bijvoorbeeld om in hun energie behoefte te voorzien. Maar het komt ook regelmatig voor dat dit niet het geval is. Dit is vaak het geval in afgelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld boerderijen op het platte land of anderzijds. Ook verschilt per huishouden of per bedrijf de behoefte aan energie. Zo verbruikt een huishouden natuurlijk een stuk mindet energie dan een boerderij, waar vaak complete stallen moeten worden verwarmd. Ook is de enegiebehoefte per stal weer verschillend. Jonge dieren zijn vaak vatbaar voor de kou, waardoor er behoefte is aan hogere temperatuur. Wanneer een reeds aanwezige aardgas aansluiting niet mogelijk is, dan zijn er andere opties om toch in je energie behoefte te kunnen voorzien.   

Propaantank installeren 

Een populaire optie is het laten installeren van een propaantank. Deze propaantanks zijn er al vanaf 1000 liter en kunnen maar liefst oplopen tot 40.000 liter. Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van de hoeveelheid energie die er nodig is. Een groot voordeel van propaan gas is dat het heel makkelijk te controleren is. Dit betekent dat de warmte afgifte simpel kan worden geregeld. Ook als het gaat om het verwarmen van stallen met levende dieren is propaan zeer geschikt. Het propaan is niet giftig voor de dieren, het is een relatief schoon gas. 

Propaantank kopen of huren? 

Wanneer je besluit om over te stappen op energie door middel van propaan gas, kun je ervoor kiezen om een propaantank te huren of te kopen. Beide opties kunnen een uitkomst zijn, afhankelijk van je omstandigheden. Het aanschaffen van een propaantank kan een vrij kostbare aangelegenheid zijn. Het kopen ervan biedt een uitkomst wanneer je voornemens bent om voor de lange termijn gebruik te blijven maken van propaan gas. Wanneer dit niet het geval is, of wanneer je de aanschaf ervan een te dure optie vind kun je ook een propaantank huren bij een bedrijf zoals Hoes Errogas.

Voordelen van huren 

Met het huren van een propaantank komen een aantal voordelen ten opzichte van de optie kopen. Zo wordt de propaantank volledig geïnstalleerd en afgeleverd. Daarnaast is er sprake van regelmatig vereist onderhoud. Dit wordt allemaal door de verhuurder van de propaantank. Maar ook het navullen van de tank wordt volledig geregeld door het verhuur bedrijf. De moderne varianten zijn tegenwoordig ook voorzien van een bijzonder praktisch zogenoemd telemetrie systeem. Dit houdt in dat er een automatisch meet systeem aanwezig is op de tank. Dit systeem geeft automatisch een melding wanneer de gasvoorraad bijna op is of wanneer het ideale moment is om bij te bestellen. Het is zelfs mogelijk een SMS bericht te ontvangen van het systeem.


Delen

2018© Energie en duurzaamheid
Over ons
Energie en duurzaamheid

Hoi, ik ben Loebna. Het thema energie en duurzaamheid speelt al een geruime tijd een belangrijke rol in mijn leven. Gelukkig zie ik overal om mij heen dat duurzaamheid echt leeft. Mensen zijn volop bezig om het vraagstuk op te lossen en dragen graag bij aan de vele initiatieven die er zijn. De uitdaging waar wij als mensheid voor staan is groot en complex, maar door ervaringen en ideeën met elkaar te delen kunnen we samen aan een mooie toekomst bouwen. Ik hoop dat deze blog over energie en duurzaamheid een positieve bijdrage levert en dat het ook jou zal inspireren bewust met onze mooie planeet om te gaan.

Archief
Recente artikelen